آوازک

بایگانی شهریور ۱۴۰۳ :: مجله آموزشی و خبری زراعت گندم ایران

مجله آموزشی و خبری زراعت گندم ایران

انتقال نکات فنی بروز به همراه آمار و اطلاعات مرتبط با زراعت گندم

ماهنامه مرکز ملی خشکسالی- مرداد 1403

  • ۱۰۲

بررسی توزیع بارش نشان میدهد که در مردادماه ۱۴۰۳ ده استان کشور با بی هنجاری مثبت بارش نسبت به بلند مدت مواجه بوده اند. همچنین بارش کل کشور نسبت به سال گذشته و بلند مدت به ترتیب ۱/۸ میلی متر و ۱/۵ میلی متر افزایش داشته است.

در مردادماه امسال بیست و نه استان کشور میانگین دما بیشتر از نرمال و در کل کشور نسبت به بلند مدت دوره مشابه ۲/۵ درجه سلسیوس بیشتر بود. شاخص SPI یک ماهه مرداد ۱۴۰۳ معرف وجود درجه های ترسالی به طور پراکنده در قسمتهایی از مناطق حاشیه دریای خزر شمال غرب جنوب کشور می باشد.

همچنین نقشه شاخص ۱۲۰ ماهه منتهی به پایان این ماه بیانگر وجود شرایط خشکی با شدت های متفاوت در غالب حوضه های آبریز کشور خصوصاً شمال غرب شمال شرق مرکز و جنوب شرق است. در بولتن ماهانه خلاصه وضعیت اقلیمی و خشکسالی کشور در مردادماه ۱۴۰۳ بررسی و مقادیر میانگین دما بارش و وضعیت خشکسالی با استفاده از شاخص SPEI در مقایسه با بلندمدت و سال گذشته ارائه شده است.

راه‌های جلوگیری از تبدیل گندم به علوفه/ با قیمت گندم بازی نشود

  • ۹۲

رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: اگر قیمت گندم از سود متعارف پایین‌تر باشد کشاورز ناگزیر از جای دیگر می‌زند. این امر امنیت غذایی را تهدید می‌کند؛ لذا انتظار است با قیمت گندم خیلی بازی نشود.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروه اقتصاد _ فاطمه امیراحمدی: گندم محصولی استراتژیک در جهان است. بیش از ۴۰ درصد کالری ایرانیان به وسیله گندم و نان تأمین می‌شود. در شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی نرخ خرید تضمینی گندم مبنای نرخ گذاری ۳۱ قلم دیگر از جمله برنج، چغندر قند، جو، پنبه و… است.

سال گذشته سومین سال خودکفایی ایران با خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون تن گندم رقم خورد و امسال این عدد به حدود ۱۲ میلیون تن رسیده است. این امر حاکی از آن است که نیازمندی کارخانجات صنایع غذایی نیز از گندم داخل قابل تأمین است.

در ادامه مهر گفت‌وگویی با قاسم پیشه‌ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران و

رئیس بنیاد ملی گندمکاران :خودکفایی کامل کشور در تولید گندم

  • ۹۵

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: پس از سه سال تلاش و برنامه ریزی کشور در تولید گندم به خودکفایی کامل رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، عطاالله هاشمی در آئین آغاز کشت پاییزه گندم و محصولات زراعی در مراغه گفت: تاکنون بیش از ۱۲ میلیون تن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شده است.

وی افزود: کشور در تولید گندم خبازی، صنف و صنعت به خود کفایی کامل رسیده و نیازی به واردات یک کیلوگرم گندم نیست.

وی گفت: با خرید گندم مازاد و افزایش تولید گندم در کشور نیازی به واردات این محصول نیست.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: تلاش دولت و وزارت جهاد کشاورزی تأمین اعتبار برای

میزان خرید تضمینی گندم در ۱۴۰۳ چقدر شد؟

  • ۹۰

سهراب سهرابی ظهر دوشنبه در جلسه برنامه‌ریزی و هماهنگی کشت پاییزه سال زراعی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ که در سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شد افزود: این میزان خرید تضمینی گندم تلاش، همت و زحمات کشاورزان، کارشناسان، مدیران، محققین و همه دست اندرکاران بخش را نشان می‌دهد که طبق برآوردها امسال رکورد خرید تضمینی گندم شکسته خواهد شد.

وی یادآور شد: بالاترین میزان خرید تضمینی گندم به سال ۱۳۹۵ با یازده میلیون و ۵۲۰ هزار تن مربوط می‌شود و در سال ۱۴۰۰ میزان خرید تضمینی گندم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود که در آن سال ۷ میلیون تن واردات به کشور داشتیم که ارزش واردات گندم حدود ۲.۴ میلیارد دلار بود. امسال با

عملیات کشت پاییزه امروز در استان‌های سردسیر آغاز شد

  • ۹۱

مجری طرح گندم کشور اعلام کرد امروز عملیات کشت پاییزه در استان‌های سردسیر کشور با رعایت اصول فنی و کشاورزی حفاظتی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، همه ساله در فصل پائیز حدود ۹ میلیون هکتار از محصولات زراعی شامل ۶ میلیون هکتار اراضی دیم و ۳ میلیون هکتار اراضی آبی به زیر کشت محصولات زراعی شامل غلات، حبوبات، نباتات علوفه‌ای، دانه‌های روغنی و سبزی و صیفی می‌رود. کشور ایران دارای ۴ اقلیم اصلی شامل گرم و خشک، گرم و مرطوب، معتدل و سرد است. عملیات کاشت محصولات زراعی در اقلیم سرد از اواخر شهریور تا اوایل مهرماه در استان‌ها با اقلیم سرد آغاز می‌شود. مجری طرح گندم

هشدار هواشناسی-سطح زرد شماره 75 شنبه 1403/06/31

  • ۹۲

توصیف سامانه اول: فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: یک‌شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۱
زمان پایان: یک‌شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۱
نوع مخاطره: رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت
منطقه اثر:
یک‌شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۱: آذربایجان غربی، نیمه شمالی آذربایجان شرقی، شمال اردبیل، گیلان و نیمه غربی مازندران
اثر مخاطره: احتمال آبگرفتگی محلی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، صاعقه، لغزندگی بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی،احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ و سازه‌های موقت و احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات
توصیه: عدم اتراق و برپا کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت کوه‌نوردی بویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پل‌ها، کانال‌ها و آب‌روها، خودداری از محلول پاشی و سم‌پاشی باغات و مزارع، انتقال محصولات برداشت شده به مکانهای مسقف

توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری
زمان شروع: یک‌شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۱
زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۲
نوع مخاطره: وزش باد نسبتا شدید در نواحی مستعد همراه با گرد و خاک
منطقه اثر: شرق استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان
اثر مخاطره: وزش باد شدید، در مناطق مستعد گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال و احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات
توصیه: اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، پرهیز از کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده‌ای، عدم انجام پروازهای سبک شامل گلایدر، بالگرد و ..، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال

قیمت جهانی گندم مورخه 18 سپتامبر 2024

  • ۸۲

 

مدیرکل سازمان حفظ نباتات: کشاورزان از بذور مرغوب و بوجاری شده استفاده کنند

  • ۹۱

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و عوامل خسارت‌زای سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به آغاز سال زراعی جدید، کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «اکبر آهنگران» با اشاره به سطوح مبارزه با عوامل خسارت‌زای گندم افزود: در سال زراعی فعلی با تغییرات اقلیمی گسترده نسبت به سنوات قبل روبه‌رو بودیم که در نهایت این امر منجر به تغییرات گسترده در سطح مبارزه‌های گیاهی شده است؛ به طوری که اگر کنترل مناسبی انجام نمی‌شد، با افزایش جمعیت آفات و حجم بالای خسارت روبه‌رو بودیم.

به گفته وی، با توجه به آغاز بارش‌ها از اواخر بهمن تا اردیبهشت، شرایط مساعدی